Over ons

Met het brugzorghuis streven we naar een betere continuïteit van zorg door een betere integratie van ziekenhuis- en thuiszorg, ondanks de korte ligduren in het ziekenhuis.

Brug

De naam ‘Brugzorghuis Mira’ is gebaseerd op de befaamde ‘Mirabrug’ die zich in Hamme bevindt. Naast deze letterlijke betekenis schuilt er ook een figuurlijke betekenis achter deze benaming. Ons brugzorghuis wil de brug slaan tussen ziekenhuis en thuis.

Zorg

In het brugzorghuis willen we u verzekeren van kwaliteitsvolle en gastgerichte zorg. Die zorg moet u toelaten in een rustige en aangename omgeving te herstellen en u voor te bereiden op de terugkeer naar huis. U kan er rekenen op een aangepaste omgeving, maaltijden, een permanente aanwezigheid van een zorgkundige, basis- en specialistische verpleegkundige zorg, medische en paramedische zorg naar nood en hulp bij organisatie van de terugkeer naar huis.

Huis

Om u zoveel mogelijk thuis te laten voelen, zorgen wij voor de nodige huiselijke sfeer. Dit wordt niet enkel weerspiegeld in de inrichting, maar ook door ons warme en enthousiaste personeel. U kan, wanneer u maar wilt, gebruik maken van onze gezellige woon- en eetkamer. In de woonkamer hebt u de mogelijkheid om een leuk gezelschapsspel te spelen, samen naar tv te kijken of een boeiend boek te lezen dat is aangeleverd door de lokale bibliotheek. In de eetkamer worden dagelijks de maaltijden geserveerd en  u kan daar ook gezellig vertoeven met uw bezoekers of mede-gasten.  Uiteraard kan u er ook voor kiezen om in alle rust en met de nodige privacy op uw kamer te vertoeven.